Menu

De ce abilitati ai nevoie pentru a avea success!

Sunt o multime de abilitati de care chiar nu ai nevoie. Poti trai fericit si plin de succes chiar daca nu stii sa ansamblezi un motor, sa programezi o aplicatie sau sa montezi un perete fals. Desigur, este un mare avantaj sa ai orice astfel abilitate, dar nu este absolut imperativ.

Totusi, sunt alte abilitati pe care nu este recomandat sa le omiti – abilitati care intervin in activitatile de zi cu zi, care nu doar ca sunt utile, dar am avea curajul sa spunem ca sunt indispensabile. Spre exemplu, nu poti ajunge prea departe in lumea din ziua de astazi daca nu stii sa scrii sau sa citesti; iar abilitatea de a lucra pe calculator a devenit tot mai necesara.

Vom incerca in continuare sa definim cateva dintre abilitatile universale esentiale pentru o viata plina de realizari, exceptand desigur abilitatile de baza, precum scrisul, cititul sau operatul pe calculator.

 
Prioritizare si time management

Daca succesul depinde de actiuni eficiente, actiunile eficiente depind de abilitatea de a-ti concentra atentia acolo unde este mai multa nevoie, atunci cand este mai multa nevoie. Aceasta este abilitatea de a separa lucrurile cu adevarat importante de cele lipsite de importanta, intr-o lume in care zilnic ne confruntam cu tot mai multe distrageri.
A mentine un spatiu curat si organizat

Oamenii de succes au sisteme bine puse la punct care ii ajuta sa gaseasca ceea ce au nevoie atunci cand au nevoie – ei pot localiza rapid informatiile necesare pentru activitatea pe care o desfasoara. Cand esti dezorganizat, timpul suplimentar irosit pentru cautarea pentru un numar de telefon, adresa de e-mail sau un anumit fisier te scoate din starea de concentrare. Apoi, alt timp este pierdut pana cand reusesti sa te concentrezi din nou. Astfel, mentinerea spatiilor de viata si de lucru organizate este cruciala.
Gandire critica si analiza informatiei

Traim intr-o era a informatiei, in care zilnic suntem expusi unui flux interminabil si intr-o continua schimbare de informatii. Capaciatatea de a evalua aceasta informatie, de a sorta informatia valoroasa de cea triviala, de a analiza relevanta si semnificatia ei si de a o pune in conexiune cu alta informatie este o abilitate exceptionala cu o valoare universala incontestabila.
Sa iei decizii logice si bine informate

Nu trebuie sa stii absolut totul, dar trebuie sa stii sa cauti rapid si eficient raspunsul de care ai nevoie. Google este o poarta catre o cunoastere infinita, caci are indexate site-uri ce contin informatii despre aproape orice si oricine. Tot ce ai nevoie este sa stii cum sa faci o cautare.
Contabilitate de baza si managementul finantelor

Este un fapt clar ca societatea moderna este guvernata de schimbul de bani. Banii iti permit sa-ti pastrezi un acoperis deasupra capului, sa pui mancare pe masa in fiecare seara, sa-ti tii copilul la scoala an de an, etc. Este asadar esential sa stii cum sa-ti gestionezi bugetul – sa tii evidenta cheltuielilor, a venitului, a investitiilor si profitului.
Comunicare si negociere eficiente

Ofera-le oamenilor din viata ta informatia de care au nevoie, in loc sa astepti ca ei singuri sa descopere lucrurile pe care nu le stiu dar de care (poate) au nevoie. Cele mai multe probleme, mici si mari, intr-o relatie afectiva, de prietenie sau de afaceri, incep cu lipsa de comunicare. Discuta deschis si fa-i pe ceilalti sa inteleaga ca opinia lor este importanta pentru tine.

Si nu uita: compromisul si negocierea eficienta sunt elemente cheie ale unei comunicari eficiente.
Relaxare

Stresul afecteaza starea de sanatate, capacitatea de a lua decizii, gandirea limpede si abilitatea de socializare. Relaxarea este o maniera eficienta de a reduce nivelul de stres si a evita toate problemele legate de aparitia sa.

Da-ti voie la o pauza atunci cand simti ca responsabilitatile te coplesesc, inspira adanc si incetineste ritmul.
Competente de scriere si de a lua notite

“Verba volant, scripta manent” era un vechi proverb latin (Vorbele zboara, scrisul ramane). Dincolo de importanta notitelor apare importanta ca ceea ce scrii sa fie usor de inteles de catre ceilalti. In plus, obisnuinta de a lua notite iti creste productivitatea in actiunile pe care le desfasori, indiferent de sarcina pe care o ai de indeplinit.

Notitele ne ajuta sa ne amintim ceea ce auzi, vedem sau citim atunci cand invatam ceva nou sau ne dorim sa ne amintim ceva specific.
Mentinerea unei retele de socializare

Intr-o lume dominata inovatie constanta si de schimbul de informatii, reteaua de socializare este canalul ce permite schimbul, discutia, perfectionarea ideilor si informatiilor. O retea sociala bine pusa la punct iti poate permite sa cunosti oamenii de care ai nevoie, jobul de care ai nevoie, contextul ideal pentru afacerea ta, noile trenduri, etc, etc.
Atitudinea pozitiva

Desi ni se pare ca actionam asa cum ne simtim, cercetatorii sunt de parare ca, in realitate, adesea ne simtim intr-un anume fel datorita modului in acre actionam. O atitudine mareata duce la experiente marete. Persoanele care gandesc optimist vad lumea plina de oportunitati. Asa ca, fii optimist, zambeste des si bucura-te!
Auto-disciplina

Auto-disciplina este o abilitate – este abilitatea de a te concentra si a depasi distragerile. Auto-disciplina se bazeaza pe capacitatea de a actiona asa cum stii ca trebuie si nu cum esti tentat pe moment. Adesea, ea presupune renuntarea la anumite placeri si bucurii pentru lucrurile care conteaza cu adevarat in viata. Prin urmare, am putea spune ca auto-disciplina este cea care te ajuta sa obtii succesul pe termen lung.

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

Email

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Link exchange - Fii vizibil!

Acest site este parte din sistemul de Link Exchange "Promovarea proiectelor europene de informare, formare si calificare in mediul online" dezvoltat de Centrul de Cercetare si Dezvoltare Sociala SolidaritateaAfla mai multe detalii despre beneficiile acestui sistem precum si conditiile de inscriere.

Newsletter

Aboneaza-te! Fii la curent cu toate anunturile proiectului precum si locurile de munca din judetul Vrancea

Vizitatori

630159
AziAzi124
Saptamana curentaSaptamana curenta12504
Luna curentaLuna curenta100001
TotalTotal6301593